Gde ćemo
sada?

Lociraj
me

Restoran & wine bar Hrastovina

Bulevar Kralja Aleksandra 248-250

Radno vreme:

 • Subota: 09 - 01 h Arrow icon
  • Ponedeljak:09 - 00 h
  • Utorak: 09 - 00 h
  • Sreda: 09 - 00 h
  • Četvrtak: 09 - 00 h
  • Petak: 09 - 01 h
  • Subota: 09 - 01 h
  • Nedelja: 10 - 00 h

Plaćanje karticom

Pet friendly

Prosečni / Iznad proseka

Mediteranska

Italijanska

Vegetarijanska

Bezglutenska

Nepušačka zona

Bašta

Proslave

Pasta

Kolači

Salate

Poslastice

Trenutno nema ponuda za odabrani datum

Trenutno nema ponuda za odabrani datum

Trenutno nema ponuda za odabrani datum

Trenutno nema ponuda za odabrani datum

Trenutno nema ponuda za odabrani datum

Trenutno nema ponuda za odabrani datum

Trenutno nema ponuda za odabrani datum

Restoran & wine bar Hrastovina

 

Jedna od najprometnijih ulica Beograda, Bulevar kralja Aleksandra, broj 248 je odnedavno adresa na kojoj se nalazi restoran i wine bar Hrastovina. Smeštena u najlepšem beogradskom bulevaru, na granici Zvezdare i Vračara, Hrastovina je za kratko vreme uspela da postane omiljeni bar u kome se traži mesto više. Prijatan enterijer i pripadajuća bašta, ponuda koju čine kvalitetne porcije, ljubazno osoblje i efikasna usluga, činioci su koji u konačnom zbiru daju restoran pun gostiju od ujutru do uveče.

Samu unutrašnjost restorana odlikuju topli tonovi drveta u spoju sa industrijskim dizajnom, koji je trenutno vodeći trend kada je uređenje enterijera u pitanju. Prostor koji je dovoljno elegantan da se u njemu osećate sofisticiano i izmešteno od briga u simbiozi sa modernim detaljima je perfektna scenografija za potpuno gastromsko uživanje. Od neformalne atmosfere preko neodoljive umetničke note, ovo mesto osvaja svakim elementom.

Samu filozofiju Hrastovine prožima posvećenost detaljima i na taj način se ovaj jedinstveni kolaž restorana, vinskog bara i shop-a sa pravom deklariše kao svetski koncept. Multikuturalni dodir u restoran donose i izložbe fotografija koje se neretko prodaju na humanitarnim aukcijama u organizaciji ovog bara. Sam jelovnik je fuzija ukusa koje nam restoran donosi u obliku internacionalne kuhinje.

Ono na šta su posebno ponosni je činjenica da su sva mesa iz premijum mesare Jokić. Visokokvalitetna mesa poput rozbratne ili bifteka se spremaju nakon odležavanja i suvog zrenja od 30 do 40 dana. Sva jela koja u svom nazivu sadrže ime restorana poput Hrastove salate, taljatela Hrastovina ili dezerta tiramisu Hrast su specijaliteti kuće autentičnog ukusa. Vinska karta je ono što izdvaja Hrastovinu na beogradskoj restoranskoj sceni.

Bar ima u ponudi oko 210 etiketa, podeljenih po oblastima. Istinski vinoljupci mogu uživati u selekciji vina iz celog sveta. Za ljubitelje vinskih aroma iz Starog sveta tu su probrane etikete iz najboljih regija Italije, Francuske, Španije I Portugala. Oni koji preferiraju ponudu Novog sveta mogu izabrati vina iz Australije, Čilea, Argentine I Novog Zelenda. Poseban akcenat je stavljen na region i domaće vinarije, pa je upravo ta jedinstvena selekcija kompliment regionalom vinarstvu.

U svakom trenutku, ako imate bilo kakve nedoumice vezane za uparivanje hrane i vina, može vam pomoći menadžer restorana, Marko Marjanović, internacionano serifikovani sommelier koji je vrsni profesionalac u svojoj branši. Wine shop koji postoji u okviru restorana je savršena prilika da kupite nešto iz raznovrsne vinske selekcije.

Petkom nastup dj-a i warm up može biti odličan uvod za izlazak u grad, a subote su rezervisane za vinske večeri uz zvuke džeza. Sreda je tu da se tokom radne nedelje opustite uz sjajna vina po promo cenama...

 

Vino čini simfoniju od dobrog obroka. - Fernando Garvin