Gde ćemo
sada?

Lociraj
me

Restoran Vrteška

Nine Kirsanove 36

Radno vreme:

 • Nedelja: 08 - 00 h Arrow icon
  • Ponedeljak:08 - 00 h
  • Utorak: 08 - 00 h
  • Sreda: 08 - 00 h
  • Četvrtak: 08 - 00 h
  • Petak: 08 - 02 h
  • Subota: 08 - 00 h
  • Nedelja: 08 - 00 h

Plaćanje karticom

Parking

Prosečni / Iznad proseka

Riblji restorani

Etno

Bašta

Dostava

Ketering

Proslave

Hrana za poneti

Roštilj

Riba

Pasta

Kolači

Palačinke

Sendviči

Salate

Poslastice

Trenutno nema ponuda za odabrani datum

Trenutno nema ponuda za odabrani datum

Trenutno nema ponuda za odabrani datum

Trenutno nema ponuda za odabrani datum

Trenutno nema ponuda za odabrani datum

Trenutno nema ponuda za odabrani datum

Trenutno nema ponuda za odabrani datum

Restoran Vrteška

 

Čim imate neki izbor u životu, odmah je mnogo lakše. Tako je i u restoranu Vrteška. Kod njih možete da izaberete da li želite u kafić, pivnicu, restoran ili kafanu gde su fine svirke utorkom i petkom. Za sve iz okoline Kaluđerice, Mirijeva i Zvezdare, u ulici Nine Kirsanove 36, ovo je najbolje mesto u kraju. Kad se uđe, počinje vožnja vrteškom. Na šanku možete da vidite brojne točilice i tačno da izaberete strano I domaće pivo koje vam najviše odgovara. Od skoro je u ponudi Paulaner pa mnogi dolaze samo zbog ovog piva u Vrtešku iako nisu iz kraja.6 Ceo taj prvi deo restorana i podseća na neku opuštenu pivnicu sa šankom, visokim stolovima i nizim za sedenje kao u jednom dugačkom separeu. Tu može da se okupi i žensko društvo koje je došlo na kafu i kolače pa ovaj prostor može da se doživi i kao jedan kafić u kraju za popodnevnu trač partiju sa drugaricama.

A što se slatkiša tiče, najviše se traže: vrteška palačinke, tri leće i sufle. Ima situacija kad se devojke opuste, jer im je izuzetno prijatno, i ne silazi im se još sa Vrteške, pa se često pređe i na koktele, koji su u velikoj ponudi u ovom restoranu. Onda se ulazi u drugu prostoriju gde se nastavlja vožnja Vrteškom. Sada kao da ste ušli u jedan fin topao restoran. Tu je mesto i za porodice, i za poslovne ručkove.

Mnogi poslovni ljudi dolaze na sastanke sa klijentima, mnoge ambasade grupno svraćaju na srpske specijalitete, a Francuzi ih baš vole. Posebno se preporučuje svinjski file koji stoji 48 sati u marinadi I dok se lagano peče na roštilju premazuje se kajmakom. Specijalitet kuće je butkica ispod sača. Tu je nafora začinjen I zapečen hleb i preliven sirom, file u lepinji I špic rebra. A ponuda peciva je zanimljiva. Sami prave sve hlebove i kiflice. Perece su iste kao i u Minhenu. Uz sve to je za preporuku vino Vrteška koje stranci stalno traže i redovno naručuju. Jak i ozbiljan doručak je takođe u ponudi: jaja i kobasice, kačamak, komplet lepinja da se dan počne baš kako treba. Zbog toliko velikog izbora i odlične hrane, restoran Vrteška radi i ketering, pa svoja slavlja možete da obogatite svim ovim fenomenalnim jelima. I na kraju – žurka!

Vrteška se utorkom i petkom vrti najjače. Tad su svirke. Muzika je domaća i tad ovaj prostor postaje centar zabave. Ali i tokom cele nedelje imate dosta razloga da dođete u Nine Kirsanove 36 i da se popnete na ovu Vrtešku.