Gde ćemo
ovako kasno?

Lociraj
me
Restoran Trandafilović
Makenzijeva 73
Radno vreme:
Plaćanje karticom
Prosečni / Iznad proseka
Vegetarijanska
Etno
Bašta
Ketering
Proslave
Hrana za poneti
Riba
Kolači
Palačinke
Salate
Poslastice
Ponuda kolača
Kolač dana
Uvek svež i sladak sa posebnom ukusima
cena: 310 rsd
Trenutno nema ponuda za odabrani datum
Gazdin Tanjir
Jagnjeće pečenje
Jagnjeće pečenje 1kg
Cena: 2500 din
Tiganji
GURMANSKI / 400gr
GRILOVANI SVINJSKI VRAT NA PEKARSKOM KROMPIRU ZALIVEN GURMANSKIM SOSOM
CENA: 690 rsd
BEĆAR / 450gr
GRILOVANI SVINJSKI VRAT NA DINSTANOM POVRĆU PRELIVEN AJMOKAC SOSOM
CENA: 650 rsd
TRANDA / 450gr
GRILOVANI BIFTEK, CRVENI LUK, PRAZILUK, BELI LUK, SVEŽA PAPRIKA, ŠAMPINJONI, SJENIČKI KAČKAVALJ, DOMAĆI KROMPIR
CENA: 1200 rsd
BEŠKI / 440gr
MIKS DOMAĆIH KOBASICA SA PEKARSKIM KROMPIROM I SENFOM
CENA: 750 rsd
Trenutno nema ponuda za odabrani datum
Ćevapčići
Restoran Trandafilović
Koliko 90-togodišnjaka znate da su i dalje toliko zanimljivi da ih svakog dana posećuje stotine ljudi, što sugrađana, što stranaca? Koliko njih znate da celog života tako dobro čuvaju svoju poziciju da ceo grad zna tačno gde uvek može da ih nađe? Restoran Trandafilović ove godine obeležava 90 godina postojanja. A još je jedini restoran u Beogradu koji ima svoj nadimak - Tranda.
Neka njegova jela se upravo tako zovu: Tranda ćevapi, doručak Tranda prženice ili predjelo Tranda mrs. Na meniju lepo piše za neupućene: Kafana je ozbiljna filozofska disciplina. Ko ne voli kafanu, ne voli ni ljude. Možda celog života živite u Beogradu, prolazili ste milion puta pored ugla Mekenzijeve i Mutapove, i jako dobro znate Trandafilović baštu. Posebno je prijatna leti zbog hlada londonskog platana koji ima više od 150 godina.
Bašta je toliko prostrana da možete da zaboravite da se nalazite u centru grada i da trole prolaze na samo nekoliko metara od vas. A u bašti, od domaćih redovnih posetilaca iz komšiluka, do Tajlanđana, Kineza i Francuza. Svi došli u Trandafilović, lako ga našli, jedva izgovorili ime, ali potpuno spremni da probaju domaće rakije i vina i domaću klopu. Samo što će im biti teško da se vrate u hotele posle srpske rakije, i tek tad nemoguće da izgovore gde su bili.
Kad uđete u unutrašnji deo, može da vam se desi da udarite o neki sto ili o gosta koji sedi, jer će vam pogled odlutati na zidove. Prepuni su kesica u kojima su brašno, griz, šećer, špagete i paste, a poređani su skroz do plafona. Neki drugi restorani su preuzeli tu foru, ali samo da znate da je Trandafilović ipak bio prvi....
nastavak teksta na https://gdecemo.blogspot.com/