Gde ćemo
sada?

Lociraj
me

Restoran Leb on Dzem

internacionalnih brigada 31

Radno vreme:

 • Četvrtak: 09 - 22 h Arrow icon
  • Ponedeljak:09 - 22 h
  • Utorak: 09 - 22 h
  • Sreda: 09 - 22 h
  • Četvrtak: 09 - 22 h
  • Petak: 09 - 22 h
  • Subota: 09 - 22 h
  • Nedelja: - h

Plaćanje karticom

Pet friendly

Prosečni / Iznad proseka

Mediteranska

Bašta

Dostava

Proslave

Hrana za poneti

Roštilj

Riba

Pasta

Salate

Trenutno nema ponuda za odabrani datum

Trenutno nema ponuda za odabrani datum

Trenutno nema ponuda za odabrani datum

Trenutno nema ponuda za odabrani datum

Trenutno nema ponuda za odabrani datum

Trenutno nema ponuda za odabrani datum

Trenutno nema ponuda za odabrani datum

U gradu poput Beograda prepunom restorana koji liče jedni na druge, teško je biti drugačiji. I ako postoje razlike, skoro uvek su u pitanju samo nijanse.

Ali, postoje mesta koja definišu izraz biti drugačiji. Mesta sa sopstvenom energijom, ponudom, koja neguju i čuvaju svoj netipski vid ugostiteljstva.

Kada je u pitanju, Leb on džem, posle posete ovm restoranu, moramo Vas upozoriti da za Vas više ništa neće biti isto. Restoran se nalazi na adresi Internacionalnih brigada 31, u mirnoj vračarskoj ulici, u centru gradskih dešavanja, a opet intiman i zaklonjen od ljubopitivih pogleda. Naš istaknuti umetnik Mihailo Stošović, akademski vajar, imao je hrabrosti da svoju viziju pretvori u delo i gradu predstavi nešto drugačije.

Mihailo je i čovek velikog srca, koji je svoju humanost pokazao na delu tokom vanrednog stanja, kada je pripremao besplatne obroke za naše sugrađane. Počev od samog, originalnog naziva restorana, čim uđete u Leb on džem, shvatićete da ste dosli na mesto jedinstvnog koncepta. Prijatan prostor koji je ispunjen vajarskim skulpturama vlasnika i umetničkim delima njegovih kolega umetnika, ostavlja utisak da ste ušli u galeriju. Restoran je podeljen na dve prostorije, što ga čini idealnim za manje proslave i obeležavanje vama važnih momenata, jer može ponuditi i opuštenu atmosferu u jednom delu, i malo tišu u drugom delu restorana.

Bašta ispunjena cvećem je vrlo privlačna za ukusne obroke i pogodna za uživanje po lepom vremenu. Jelovnik je kao i restoran sam – inovativan i jedinstven. Bazira se na internacionalnoj kuhinji, kojoj je dat lični pečat kuvara koji je radio u eminentim restoranima u inostranstvu- u Portugaliji i Rusiji, ali kroz ponudu je predstavljena simbioza svetskih kuhinja.

Počev od pažljivo dizajniranog jelovnika, znaćete da u Leb on džem ništa ne prepustaju slučaju. Kao uvod u putovanje kroz ukuse, za predjelo možete probati grilovano povrće ili selekciju sireva. Vrhunac ručka je svakako neki od delikatesa koji izaberete za glavno jelo. Pored sekcije obrok salata ili pasti, neka jela nepce ipak pamti duže od drugih. Jedno takvo jelo je reprezent francuske kuhinje, pačetina u sosu od višanja servirana uz kačamak od belog projinog brašna. Kreolski medaljoni su odličan izbor za ljubitelje najkvalitetnijeg svinjskog mesa, u sosu od kulena i crvene sveže paprike za one koji prave razlike u ukusima i koji cene finese u kulinarstvu.

Za one koji preferiraju nežnija bela mesa, opcija bi bila piletina u sosu od pomorandže I meda sa grilovanim kruškama. Ono što restoran takođe izdvaja od drugih je da svoje omiljeno jelo pri svakoj poseti možete probati u novom ruhu, u drugačijem sosu po Vašoj želji. Zvezda menija restorana sija u svakom pogledu- “212 Golden One” je najfinije meso poput ramsteka ili bifteka koje je odležavalo a služi se u 24k zlatu, luksuz na tanjiru i pravi raritet koji možete probati samo u Leb on Džem. Specijalitet Leb on džem koji nosi naziv restorana predstavlja rolovani svinjski file sa pršutom, gorgonzolom i džemom od smokvi.

A obzirom da je Leb on džem porodični restoran koji neguje istinske vrednosti subotom je akcija za porodični ručak gde je za decu obrok gratis. Sinergijom nespojivih ukusa, inovativnih rešenja i novitetima u ponudi, Leb on džem je pravi dragulj u restoranskoj ponudi grada, gde pri svakom odlasku se iznova zaljubljujete u njegovu vrednost.