Gde ćemo
sada?

Lociraj
me

Restoran Caruso

Terazije 23

Radno vreme:

 • Nedelja: - h Arrow icon
  • Ponedeljak:09 - 01 h
  • Utorak: 09 - 01 h
  • Sreda: 09 - 01 h
  • Četvrtak: 09 - 01 h
  • Petak: 09 - 01 h
  • Subota: 10 - 01 h
  • Nedelja: - h

Plaćanje karticom

Prosečni / Iznad proseka

Mediteranska

Italijanska

Vegetarijanska

Riblji restorani

Bašta

Dostava

Proslave

Hrana za poneti

Roštilj

Riba

Pasta

Kolači

Palačinke

Salate

Poslastice

Trenutno nema ponuda za odabrani datum

Poslastice u Caruso

 

NUGAT CHESSE CAKE 300 din
KREMPITA 260 din
BELA ČOKOLADA I ŠUMSKO VOĆE 340 din
TARTALETE  300 din
TRIKOLORE 340 din
FRANCUSKI KOLAČ SA JABUKOM 320 din
ORASNICE 340 din
PALAČINKE 290 din
TANJIR VOĆA 350 din

 

Trenutno nema ponuda za odabrani datum

Caruso predjelo

 

Dalmatinski pršut, budjola, burata, rolovani ovčiji sir u tikvici, dinja, pate od čvaraka
 
cena: 1550 rsd

Piletina Caruso

 

Pileći medaljoni sa kajmakom i šunkom u sosu od sira, hrskavo povrće

 

cena: 890 rsd

LA MIRAZ

 

Mix zelenih salata, biftek, crveni kupus, paprika, šargarepa, šampinjoni, dressing
 
cena: 950 rsd

Trenutno nema ponuda za odabrani datum

Restoran Caruso

 

Znate onaj prolaz u Hariju Poteru na železničkoj stanici? Prolaze ljudi, nemaju pojma da mogu da uđu u neki drugi, novi svet. Tako se nekima dešava svih ovih 11 godina koliko postoji restoran Karuzo, da ne znaju pored čega prolaze sve ovo vreme. Ulaz za restoran je na uglu Terazija i Nušićeve, a nalazi se na osmom spratu.

Tu je i svetleći okrugli znak ispred samog ulaza na trotoaru, kao onaj u Betmenu. To je već drugi junak na koga može da vas podseti ovaj restoran. A po trećem junaku se zove. Radi se o slavnom operskom pevaču Enriku Karuzu. On je bio veliki prijatelj Nikole Tesle i našeg naroda. Najpoznatiji je po čestim nastupima u čuvenoj Metropoliten operi. Zato se na tavanici njegovog restorana imenjaka nalaze slike muza čiji je bio miljenik, baš kao i bogova rata, pobede i antičkih heroja. Ovde se najčešće dolazi po preporuci. Skroz je izdvojeno i ušuškano a u samom ste centru grada.

Dešava se da kad neko namerno ili slučajno dođe na osmi sprat, ostane fasciniran kad ugleda Cojku. Ona je prava domaćica restorana Karuzo. Šarmantna, laganih damskih pokreta, ova velika bela mačka je maskota i neizbežan deo šarma ovog mesta. Celom svojom pojavom će praktično da vas zamoli za selfi i nema šanse da joj odolite. A kad prođete kroz staklena vrata Karuza, bez obzira na to da li je zima ili leto, odmah ćete videti Beograd iz jednog novog ugla. Nije važno da li su posetioci Beograđani ili stranci, ovakav grad još niste videli.

Zbog velike terase, tu je pogled na reku, mostove, Beograd na vodi i hotel Moskvu. Prelep je osećaj kad ste na otvorenoj terasi ovog restorana a grad vam je na dlanu, kakav verovatno do sad niste videli. Zalasci sunca su posebno fini i romantični, a telefon će sam da vam uključi kameru i tražiće vam da fotkate. A romantika je stara prijateljica Karuza. Zvanično, restoran ne radi nedeljom. Takva im je politika od kad postoje ali kad se zakaže neka proslava, svadba, rođendan ili krštenje, tada su vrata otvorena. Nedavno se Karuzu javio par koji redovno dolazi ovde i ovo im je omiljeno mesto. Oni su zajedno punih 35 godina.

Odlučili su da prestanu da budu momak i devojka i da to baš ovde obeleže. Tačnije, odlučili su da se posle 35 godina veze venčaju, a restoran Karuzo je bio logično rešenje za proslavu sa njihovim prijateljima.

Više informacija na: https://gdecemo.blogspot.com/