Gde ćemo
sada?

Lociraj
me

Jazz cafe bar Mestašce

Gospodar Jevremova 25

Radno vreme:

 • Utorak: 10 - 23 h Arrow icon
  • Ponedeljak:10 - 23 h
  • Utorak: 10 - 23 h
  • Sreda: 10 - 23 h
  • Četvrtak: 10 - 23 h
  • Petak: 10 - 23 h
  • Subota: 10 - 23 h
  • Nedelja: - h

Plaćanje karticom

Pet friendly

Prosečni / Iznad proseka

Bašta

Kokteli

Poslastice

Trenutno nema ponuda za odabrani datum

Trenutno nema ponuda za odabrani datum

Trenutno nema ponuda za odabrani datum

Trenutno nema ponuda za odabrani datum

Trenutno nema ponuda za odabrani datum

Trenutno nema ponuda za odabrani datum

Trenutno nema ponuda za odabrani datum

Jazz cafe bar Mestašce

 

U doba kada mnogi zbog velikog obima posla, gužve u saobraćaju, ili neplaniranih obaveza žure negde, svima je potrebno neko ušuškano mesto na kojem u pauzi mogu da popiju omiljenu kafu, čašu vina, završe telefonski poziv, pojedu slatku užinu, ili jednostavno uživaju u zvucima klavira ili gitare, a opet, da se osećaju kao da su kod kuće. U samom centru grada Beograda, u Gospodar Jevremovoj ulici, u kojoj se u vidu brojnih muzeja veliča srpska istorija, ali i kultura i obrazovanje, od 2015. godine nalazi se “Mestašce” koje svakog dana slavi umetnost, a koje će vrlo brzo postati vaše omiljeno mesto za jutarnji, dnevni, ili večernji užitak. 

Osmišljeno prvenstveno kao jedinstven koncept koji će promovisati umetnost, art centar “Mestašce” nudi potpuni ugođaj, bilo da živite u kraju, radite ili ste u prolazu, a posebno ga vole stranci jer će u njemu videti retro detalje poput pisaće mašine stare preko 100 godina, mehaničkog gramofona (koji je u odličnom stanju i zaista radi), magnetofona, telefona, ili stare kase za koju će vam ljubazno osoblje objasniti kako se nekada koristila. Enterijer je uređen tako da se svi osećaju prijatn    o, dobrodošlo i kao da su kod svoje kuće. Tople boje koje su u pravom kontrastu sa gradskom vrevom opustiće vas u svako doba dana. Napravljen na tri nivoa, ovaj centar se nalazi u sklopu porodične kuće stare stotinu godina. U okviru art centra nalazi se jazz cafe bar,tako da su žive svirke utorkom, petkom ili subotom obavezne. Ipak, interesantno je da svirke ne spadaju u klupske, već su zvuci džez, bluz i klasične muzike baš ono što će vas opustiti ukoliko ste imali naporan dan, ili vas razveseliti. Uz zvuke klavira ili gitare u središnjem i najvećem delu ovog mesta možete da popijete sve vrste kafa, a u art centru “Mestašce” ne postoji loše vino. Svi ljubitelji upravo ovog pića mogu da probaju vino kuće iz koviljske vinarije “Do kraja sveta” Mlad Mesec, kao i odabrana organska hrvatska vina, ali i nekoliko vrsta pitkih španskih i italijanskih vina po veoma pristupačnim cenama.  Ipak, ukoliko biste radije probali klasičan Mocart ili Čoko kolač dva puta ćete razmisliti ako vam kažemo da možete da se zasladite i čarolijom koja podrazumeva vazdušastu koru ispunjenu indijskim orahom u sosu od pomorandže sa hrskavim čoko kremom. Dok ispijate omiljeni napitak ili se zaslađujete, možete da prošetate do dela koji je preuređen u galerijski prostor gde su trenutno izložene fotografije poznatog filmskog i TV snimatelja Ivana Hadži Zdravkovića - Sose.

Nemojte da se iznenadite ako nekoliko stolova od vas kafu pije dvojac iz i zvanično jedne od najgledanijih serija “Istine I laži” – Jana Ilić Milić i Zoran Pajić. Popularni Marina i Nikola svakog četvrtka i subote druže se upravo u ovom art konceptu, budući da drže časove glume za najmlađe, i to u prostoru koji se nalazi odmah ispod kafića, samo nekoliko stepenika niže. U delu ispod kafića je postojala dečja igraonica, a od juna 2019. godine je preuređena, te se danas prostor iznajmljuje. Osim časova glume, organizuju se muzičke probe i razne radionice. Ipak, sigurni smo da će ženskom delu populacije svakako pažnju da privuče treći i najviši nivo do kojeg se stiže kada se popnete stepenicama iz kafića. „Jane Doe“ vintidž butik nudi odevne predmete u svim mogućim bojama i retro dezenima, a oduševiće vas ukoliko ste baš ovih dana želele da zablistate u modi dvadesetih i tridesetih godina prošlog veka. 

Dolazite sa svojim emotivnim partnerom ili partnerkom? Odlično! Atmosfera je veoma intimna, tako da će sto u uglu, sakriven između svih retro detalja biti vaš omiljeni kutak. Ipak, ukoliko želite da svojim poslovnim partnerima predstavite jedinstven koncept, slobodni ste da to uradite već danas od 10 do 23 časa osim nedeljom, jer „Mestašce“, koliko god negovalo umetnički i retro duh, ima toliko brz wi-fi, da gotovo čitav posao možete da završite sa svog lap topa.